Ivana Generalića 3, HR-48000 Koprivnica

Ekološka proizvodnja sveobuhvatan je sustav upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima i proizvodnjom hrane, koji ujedinjuje najbolju praksu u pogledu okoliša i klime, visoke razine biološke raznolikosti, očuvanja prirodnih resursa, primjene visokih standarda za dobrobit životinja i proizvodnih standarda, koji su u skladu s potražnjom sve većeg broja potrošača za proizvodima proizvedenim uz primjenu prirodnih tvari i procesa. Pridržavanje visokih standarda u području zdravlja, okoliša i dobrobiti životinja pri proizvodnji ekoloških proizvoda svojstveno je visokoj kvaliteti tih proizvoda.

Ekološkom proizvodnjom za tržište, mogu se baviti samo oni gospodarski subjekti koji su registrirani i čija proizvodnja podliježe nadzoru, odnosno stručnoj kontroli. Tako proizvedeni proizvodi plasirani na tržištu, moraju biti propisno označeni i samo kao takvi se mogu i prodavati kao ekološki. U suprotnom, proizvod se ne može prodavati kao ekološki, a prodaja takvih proizvoda predstavlja obmanu potrošača te podliježe zakonskim sankcijama.

Ukoliko ste proizvođač poljoprivrednih proizvoda, ili tek planirate započeti vlastitu proizvodnju, a zanima vas ekološka proizvodnja te želite postati ekološki proizvođač i propisno označavati svoje proizvode, u nastavku vam donosimo kratke korake kako to i postići. Za sve ostale informacije, slobodno nas kontaktirajte.