Poštovani klijenti, partneri i prijatelji,

Pratimo razvoj situacije povezane s epidemijom COVID-19 te u organizaciji rada primjenjujemo preporuke i opće mjere zaštite Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva poljoprivrede RH. Prilagodili smo naše poslovanje shodno trenutnoj situaciji u Hrvatskoj, a u nastavku vam donosimo najbitnije promjene:

Postupak stručna kontrola za proizvođače u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji, provodi se normalno i u punom opsegu, uz pridržavanja sljedećih preporuka nadležnih:

Održavanje socijalne distance i korištenje maske za lice ili medicinske maske u zatvorenom prostoru.

NAPOMENA:
Za obvezu korištenja maske za lice ili medicinske maske postoje sljedeći izuzetci koji se navode u uputama HZJZ-a od 13. srpnja 2020 godine (Tko ne treba nositi masku? Izuzeće od obveza nošenja maske):
– osobe s određenim oblicima invaliditeta kao što su: određena oštećenja mentalnog zdravlja uključujući teškoće iz autističnog spektra ako osobe pružaju otpor ili ne podnose masku na licu, osobe s intelektualnim teškoćama, osobe s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima zbog možebitnih teškoća disanja ili nemogućnosti da skinu masku bez pomoći druge osobe
– osobe koje trebaju prenijeti informaciju osobi s oštećenim sluhom, uključujući prevoditelje za gluho-slijepe osobe i druge osobe u pratnji, u situaciji kada poruku osobi s oštećenim sluhom ne mogu napisati ili prenijeti znakovnim jezikom, već isključivo čitanjem s lica i usana
– osobe s oštećenim sluhom u situacijama u kojima maska onemogućuje učinkovitu komunikaciju i primjereno razumijevanje prenesene poruke
– osobe s teškoćama disanja uslijed kroničnih bolesti (ove situacije ne treba zamijeniti s respiratornom infekcijom uz povišenu temperaturu ili druge znakove koji mogu biti karakteristični za bolest COVID-19 kada je nošenje maske obavezno)
– osobe promijenjene svijesti ili kod gubitka svijesti
– sve osobe koje iz drugih razloga ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe.

U predstojećem razdoblju, što je više moguće, koristiti ćemo telefone, video-konferencije i internet za poslovanje, kao zamjenu za sastanke. Kada su sastanci neophodni i neodgodivi, organizirati ćemo ih u većim prostorijama kako bi omogućili dovoljnu udaljenost (najmanje 1,5 m) između pojedinih osoba. Na ulasku u službene prostorije tvrtke BIOTER d.o.o. nalazi se dozator sa dezinfekcijskim sredstvom, a dezinfekcija ruku je obvezna prilikom ulaska. Tokom sastanka potrebno je koristiti zaštitne maske za lice, osim kod ranije navedenih izuzetaka. Prema uputi HZJZ-a od 25. lipnja 2020 godine, (Kako prilagoditi svakodnevni život u Hrvatskoj) obavezno je vođenje evidencije svih prisutnih na sastanku, a za potrebe vođenja iste, prikupljati će se osnovni podaci: ime i prezime i broj telefona.

Ukoliko nenajavljeno dolazite u prostorije tvrtke BIOTER d.o.o., kod ulaska u iste, obavezno je korištenje dezinfekcijskog sredstva, dostupnog na vidljivom mjestu. Obavezno je korištenje maski za lice i medicinskih maski, kako je i preporučeno prema uputi HZJZ-a od 16. srpnja 2020 godine (Uputa o obvezi nošenja maski za lice i medicinskih maski), osim kod ranije navedenih izuzetaka.

U slučaju izrečene mjera samoizolacije nije dopušten ulazak u službene prostorije tvrtke BIOTER d.o.o., a u svrhu dodatne zaštite zdravlja naših zaposlenika, ukoliko imate povišenu tjelesnu temperaturu, također vas molimo da odgodite dolazak u naše prostorije.

Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte: [email protected] (BIOTER KONTROLA) i [email protected] (BIOTER PROJEKTI), a komunicirati možemo i telefonskim putem, na brojeve telefona: 048/626-012 (BIOTER KONTROLA), 048/626-061 (BIOTER PROJEKTI).

Očekuje se da će epidemija COVID-19 imati ograničeni rok, pa se ova obavijest i uputa odnose na postupanje do kraja tekuće godine, uz mogućnost produžetka, a ovisno o situaciji i daljnjim uputama nadležnih.

Zahvaljujemo na razumijevanju. Ostanite zdravi i čuvajte se.